Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec śmietanowo malinowy
Kroki postępowania
Ubijamy jaja z cukrem na puch ( powiększa nam się i powiększa , prawie biała pianka )
Dodajemy mąkę do zmiksowanych jaj z cukrem .
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach .
Ubijamy śmietanę z cukrem na sztywno i dodajemy łyżką serek mascarpone.
Miksujemy na jednolita masę.
Smarujemy biszkopt masą przykładamy drugim biszkoptem , resztę masy idzie na wierzch .
Do miski wlewamy maliny deserowe z owocami.
Do garnka wlewamy wodę i dodajemy agar mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia ( jak dochodzi do gotowania to już jest rozpuszczony ) .
Dodajemy rozpuszczony agar z woda do m naszych malin deserowych i wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Kiedy nam już zaczyna tężeć przekładamy na nasz biszkopt z masa śmietanowo mascarpone.