Przekładaniec ryżowy z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 woreczki
  • konfitura morelowa

    0,5 słoika
  • jabłka

    2 średnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przekładaniec ryżowy z owocami foto
Obieramy jabłka i kroimy w małe kawałki.
Krok 2 - Przekładaniec ryżowy z owocami foto
Do naczynia żaroodpornego wysypujemy woreczek ryżu i układamy na tym drobno pokrojone jabłka.
Krok 3 - Przekładaniec ryżowy z owocami foto
Przykrywamy pokrojone jabłka kolejnym woreczkiem ryżu i smarujmy całość konfiturą morelową.
Krok 4 - Przekładaniec ryżowy z owocami foto
Na wierzch wysypujemy trzeci woreczek ryżu przykrywając całość. Posypujemy całość startym jabłkiem i cynamonem.
Krok 5 - Przekładaniec ryżowy z owocami foto
Podajemy na ciepło. Ja preferuje z jogurtem lub serkiem waniliowym. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 02.03.2013 00:35
lekka i smaczna kolacja
caralajna 18.02.2013 21:47
wg mnie wygląda bardzo apetycznie, fajny pomysł :)
pestka 18.02.2013 15:06
apetyczne danie
eliza135 13.12.2012 19:36
smaczne
Beatris 02.10.2012 09:51
Zapiekanki mają to do siebie, że przełożone na talerzyk rozsypują się (nie zawsze, ale często) i mogą wyglądać mniej apetycznie. Wg mnie w naczyniu do zapiekania Twój przekładaniec ryżowy wygląda apetycznie. Może Pyzie chodziło o tę kuchenkę w tle?
SmacznaPyza 01.10.2012 09:53
ale apetycznie nie wygląda, szczególnie porcja na talerzyku...
Monika-twin 26.09.2012 07:55
łatwe i na pewno pyszne
wiola333 15.09.2012 15:24
mniam
Monika-twin 15.09.2012 15:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat