Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec mięsno-warzywny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
papryka czerwona 1,5 sztuki
cebula biała 3 sztuki
marchewka 3 sztuki
pzyprawa węgierska do smaku
czosnek 2 ząbki
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec mięsno-warzywny

Łopadkę kroimy w plastry (nie za grube).Dodajemy przyprawy i skrapiamy oliwą,tak zamarnowane mięso wkładamy na pół godziny do lodówki.Paprykę kroimy w paseczki,cebule w piórka,marchewkę ścieramy na tarce z grubymi oczkami.Do naczynia żaroodporego układamy na spód troszkę warzyw czyli marchewkę startą,cebule paprykę,mięsko zamarnowane,potem ponownie warzywka,mięsko i ostatnia warstka mięska.Wkładamy tak przygotowanego przekładańca do piekarnika na 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.Podajemy z ziemniaczkami.Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2014 08:41
chyba nie robiłam takiego
Renataj 20.05.2013 22:34
Apetyczny przepis.
Bernadeta1 09.03.2013 00:03
smaczny obiad
gusia1000 05.01.2013 22:51
Smaczne to.
adelajda 27.11.2012 18:39
na pewno smaczne !
Aneta41 27.11.2012 16:01
muszę kiedyś spróbować
Lemon 19.11.2012 21:02
super
owca441 19.11.2012 20:12
ciekawe
Mariposas 19.11.2012 19:38
wygląda super
perla 19.11.2012 19:10
Brzmi zachecajaco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak