Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec galaretkowo-śmietanowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 3 szt
wrzątek 750 ml
śmietana kremowa 30% 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
cukier puder 4 lyżki
biszkopt jasny 1 szt
biszkopt ciemny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec galaretkowo-śmietanowy

żelatynę rozrabiamy w 4 łyżkach wrzątku i odstawiamy do przestudzenia.
galaretki rozrabiamy we wrzątku i odstawiamy do schłodzenia.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ciągle mieszając oraz letnią żelatynę.
Na ciemny spód biszkoptowy nakładamy tężejąca bitą śmietanę(trochę zostawiamy na później)odstawiamy do lodówki.
jako kolejna na bitą śmietanę wędruje 2/3 przygotowanej, tężejącej galaretki. Przykrywamy jasnym biszkoptem. Odstawiamy do lodówki.
na wierzchu szprycą nakładamy bitą smietanę wedle uznania. Przestrzenie między masą uzupełniamy galaretka.odstawiamy do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 01.05.2014 13:11
pysznie wygląda
Marta1986 30.11.2013 13:03
pyszne słodkości
Laila2786 30.11.2013 12:22
pyszne ciasto
Małgorzata9 30.11.2013 12:21
bardzo pysznie się prezentuje
everay 30.11.2013 10:47
ładnie wygląda
malaczarna23 30.11.2013 10:33
wygląda apetycznie to Twoje ciacho
Mira85 30.11.2013 10:06
smacznie wygląda
sara1 30.11.2013 10:00
piękny i apetyczny
agnieszka214 30.11.2013 09:30
smacznie wygladajacy kawałek
Barbara13 30.11.2013 08:47
Ale pyszne ciacho :)
Krzysztof15 30.11.2013 08:44
bardzo pyszne ciasto
Aga-25 30.11.2013 08:38
pyszny placek
Agnieszka-87-25 30.11.2013 08:27
pyszny przekładaniec
monisia1977 30.11.2013 05:27
fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak