Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 3/4 szkl
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
śmietana 30% 1 szkl
cukier puder 3-4 łyż
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
śmietan fix
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy pianę z białek. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem blachę. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Krok 1 - Przekładaniec foto
2
Śmietanę ubijamy na sztywną z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu oraz kawy.
Krok 2 - Przekładaniec foto
3
Ciasto dzielimy w równe paski. Pasek ciasta smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym paskiem.
Krok 3 - Przekładaniec foto
4
Ostatni kawałek ciasta oblewamy polewą czekoladową. Ciasto schładzamy.
Smacznego!
Krok 4 - Przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 08.01.2014 14:41
smaczne ciasto
adelajda 21.12.2013 12:33
pyszne ciasto ale narobiłaś smak :)
ONY_za_kare 30.11.2013 11:46
super ciacho!
Alex_M 29.11.2013 13:32
smaczne szybkie ciacho:)
pierniczkowo 29.11.2013 11:03
fajne ciacho :)
Janina 29.11.2013 09:05
Świetne ciacho;)
monisia1977 29.11.2013 05:56
super ciacho
irenka 28.11.2013 22:09
przepyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak