Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
łopatka bez kości 50 dkg
czosnek 1 szt
cebula 0,5 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 0,5 szt
masło
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

Kroki postępowania

1
udka nacieramy przyprawami
Krok 1 - przekładaniec foto
2
filetujemy z kosci i lekko rozbijamy i wykładamy do natartej brytfanki trzy udka na dno
Krok 2 - przekładaniec foto
3
mieso mielimy z czosnkiem 0,5 głowki i cebula doprawiamy do smaku wraz z przyprawą do miesa mielonego
Krok 3 - przekładaniec foto
4
na udka nakładamy mięso mielone
Krok 4 - przekładaniec foto
5
na mięso mielone pozostałe trzy udka wyfiletowane z kości zapiekamy 1 godz w piekarniku
Krok 5 - przekładaniec foto
6
w czasie pieczenia polewamy mieso powstałym sosem
Krok 6 - przekładaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 31.08.2013 20:39
super przepis
Iwona56 10.12.2012 10:53
ciekawy pomysł
Anna169Hosz 06.10.2012 11:15
Pomysłowe i bardzo smaczne.
V_kuchareczka 26.09.2012 20:17
super
Kas2 26.09.2012 20:13
świetny pomysł na kurczaka
owca441 26.09.2012 19:54
pyszności
DOROTA/PATI197799 26.09.2012 19:38
bardzo fajny, ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak