przekładane wafle

przekładane wafle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    4-5 sztuk
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • margaryna

    25 dag
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • mleko w proszku

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania przekładane wafle

Mleko wlać do rondelka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć na puszysta masę i dodawać na przemian porcje mleka waniliowego oraz mleka w proszku. Całość dokładnie rozmiksować. Wafle przełożyć powstałą masą. Ostawić do lodówki na całą noc. Gotowe można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

IlonaAlbertos 17.04.2012 20:48
Robię podobne- uwielbiam je.
Andzia1977
Andzia1977 05.11.2011 22:42
pycha
bercik1 09.06.2011 23:55
Uwielbiam takie domowe smakołyki.
Krzysztof42 19.10.2010 14:52
coś przełożyć zawsze można
ewelina/bunia 29.08.2010 18:27
polecam
annamariakowalczyk3 24.08.2010 07:06
mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat