przekładane wafle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    4-5 sztuk
  • mleko

    0,5 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • margaryna

    25 dag
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • mleko w proszku

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko wlać do rondelka. Dodać cukier i cukier waniliowy. Zagotować a następnie ostudzić. Margarynę utrzeć na puszysta masę i dodawać na przemian porcje mleka waniliowego oraz mleka w proszku. Całość dokładnie rozmiksować. Wafle przełożyć powstałą masą. Ostawić do lodówki na całą noc. Gotowe można polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.04.2012 20:48
Robię podobne- uwielbiam je.
Andzia1977 05.11.2011 22:42
pycha
bercik1 09.06.2011 23:55
Uwielbiam takie domowe smakołyki.
Krzysztof42 19.10.2010 14:52
coś przełożyć zawsze można
ewelina/bunia 29.08.2010 18:27
polecam
annamariakowalczyk3 24.08.2010 07:06
mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat