Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąski z tortilli

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4 placki
ketchup 8 łyżek
polędwica sopocka 150 plastry
ser edamski 200 (w kawałku)
sos chili 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąski z tortilli

Ser trzemy na grubych oczkach. Na placek tortilli nakładamy ketchup (2 łyżki) oraz sos chilli (1 łyżka), całość rozsmarowujemy na placku zostawiając ok. 2 cm wolnej przestrzeni od krawędzi placka. Następnie nakładamy plastry szynki (ok. 4-5 sztuk) i posypujemy garścią startego sera. Następnie placek zwijamy (dość ciasno) i kładziemy końcówką do spodu. Lekko przygniatamy. Tortillę kroimy na mniejsze części i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i następnie zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do 200C przez ok. 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.02.2014 09:25
Fajna przekąska :)
Katarzyna59 15.01.2014 09:56
pyszna przekąska
Lis 06.01.2014 11:37
Smakowita przekąska:)
Pyszota 04.01.2014 16:16
pyszna przekąska
jasiek 04.01.2014 15:37
doskonała na imprezy
patryska76 04.01.2014 14:25
Ciekawy pomysł na smaczną przekąskę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak