Przekąska z waflami - pysznie, zdrowo, kolorowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    2-3 łyżki
  • burak ćwikłowy

    1/2 sztuki
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
  • wafle kukurydziane ex cienkie

    6 sztuk
  • seler naciowy

    4 łodygi
  • ogórek świeży

    1
  • sól

    do smaku:
  • cukier

  • pieprz mielony

  • sok z cytryny

  • ser biały

    20 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozkruszyłam. Połowę zmiksowałam dodając jogurt i połowę naszykowanego buraka. Resztę buraka pokroiłam w drobną kostkę tak samo jak cebulę. Dodałam do zmiksowanej masy razem z resztą sera - chodzi o to, żeby masa jednak nie była zupełnie gładka. Doprawiłam do smaku odrobiną cukru, soli, pieprzu i kilkoma kropelkami soku z cytryny. Ogórka obrałam i pokroiłam wzdłuż na ćwiartki a następnie każdą na pół długości. Łodygi selera oczyściłam, przekroiłam na mniejsze kawałki. Masę - dip twarogowy przełożyłam do miseczki a wokół ułożyłam wafle i warzywa żeby nimi go nabierać. Pyszne, lekkie jedzonko!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 08.04.2012 17:21
dietetyczne ;)
angelika14 21.02.2012 13:27
Wyglada bardzo apetycznie
ewaa 02.01.2012 18:25
apetycznie wygląda
Misia90 06.09.2011 20:02
ekstra
Marysia 06.09.2011 19:50
super
Karolina69 06.09.2011 19:43
fajne
Ania60 30.03.2011 16:18
fajnie wygląda
justyna54 30.03.2011 11:43
ślicznie wygląda
iwa643 30.03.2011 07:12
fajne widzę wafle na topie ,tez wygrałam zapas i wypróbuję Twoje przepisy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat