Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z szynką szwarcwaldzką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 370 gram
szynka szwarcwaldzka 100 gram
ser feta 140 gram
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z szynką szwarcwaldzką

1. Ciasto francuskie kroimy na 14-16 prostokątów.
2. Fetę kroimy w kostkę. Na każdym prostokącie układamy pół plasterka szynki i skrapiamy ją sokiem z cytryny. Następnie układamy kilka kostek fety i posypujemy ziołami prowansalskimi. Sklejamy każdy kawałek łącząc dwa przeciwległe rogi (mocno dociskamy, żeby dobrze się skleiły).
3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i pieczemy około 15 minut aż ciasto będzie rumiane. Podajemy np. z sosem tzatziki lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 20.03.2017 16:57
super przekąski,pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak