Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z oliwką i lazurem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
oliwki zielone Smak słoiczek
ser pleśniowy niebieski

Porada

Ciasto dodatkowo można posmarować mlekiem lub jajkiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z oliwką i lazurem

Ciasto francuskie rozwinąć. Pociąć w kwadraty. Boki każdego kwadratu nakłuć widelcem. Na każdy kwadrat położyć kawałek sera pleśniowego i przekrojoną oliwkę. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180' aż ładnie się przyrumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 17.11.2015 14:09
smakowita przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak