Przekąska z ogórka świeżego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogóków gruntowych średniej wielkości

    4-5
  • garść listków mięty

    1
  • łyżeczek płynnego miodu, użyłam wielokwiatowego

    kilka
  • ser biały twarogowy

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy, obieramy cienko, przekrawamy wzdłuż na pół. Delikatnie wydrążamy gniazda nasienne. W łódeczki wkładamy pokruszony ser i posiekane gniazda jeśli pestki były malutkie. Łódeczki układamy na talerzykach, oprószamy solą i papryką, polewamy miodem i posypujemy posiekaną miętą. Prosta i bardzo smaczna przekąska, polecam!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 31.10.2013 07:38
przepyszne jedzonko
SmacznaPyza 04.07.2013 19:35
dokładnie tak - proste i pyszne !
lara 03.07.2013 11:13
proste i pyszne
Bernadeta1 15.09.2012 22:15
bajecznie kolorowo i apetycznie
tomek18 15.09.2011 09:18
wygląda świetnie i zapewne smakuje tak samo
czekoladka_m 18.07.2011 15:46
Robię podobne, polecam:)
SmacznaPyza 22.03.2011 09:31
bardzo łatwo zrobić a podać można nawet na przyjęciu!
Barbara/zuza22_85 21.03.2011 22:04
smaczne i ciekawe
Karolcia12 21.01.2011 19:44
wygląda zachęcająco
marta0906 03.10.2010 18:27
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat