Przekąska z naleśników

Przekąska z naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki

  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    3/4 szk
  • woda zimna

    1/2 szk
  • mleko

    1/2 szk
  • olej

    1 łyżka
  • posiekany koperek

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

Nadzienie

  • sałata masłowa

    5 liści
  • szynka

    5 plastrów dużych
  • ser żółty

    5 plastrów dużych
  • serek kanapkowy biały

    250 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przekąska z naleśników

Jajko wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, sól, pieprz, koperek i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki. Naleśniki ostudzić.
Na każdym naleśniku rozsmarować serek, następnie położyć listek sałaty, plaster szynki i sera. Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Babeczka35 09.05.2017 07:09
Lubię takie :)
w mojej kuchni 09.05.2017 00:30
apetyczne naleśniki
KORAL 08.05.2017 18:30
Wyglądają smacznie :)
jan_mag 08.05.2017 17:29
Lubię takie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat