Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki
-
jajko
1 szt -
mąka pszenna
3/4 szk -
woda zimna
1/2 szk -
mleko
1/2 szk -
olej
1 łyżka -
posiekany koperek
3 łyżki -
sól
-
pieprz
Nadzienie
-
sałata masłowa
5 liści -
szynka
5 plastrów dużych -
ser żółty
5 plastrów dużych -
serek kanapkowy biały
250 g
Przepis i sposób przygotowania Przekąska z naleśników
Na każdym naleśniku rozsmarować serek, następnie położyć listek sałaty, plaster szynki i sera. Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki.
Komentarze (4)