Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z łososiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

półbagietki lub 2 długie bagietki 3 szt
serka śmietankowego (najlepiej mielonego - z wiadereczka) 0,5 kg
majonezu 2 łyżki
Ziarenek smaku ziołowych pieprz kolorowy 1 płaska łyżeczka
koperku 1/2 pęczka
szczypiorku 1/2 pęczka
czerwonej papryki kawałek
łosoś wędzony plastry 15 dag
Do dekoracji: kilka
sałata liście

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z łososiem.

Bagietki kroimy w 1,5 cm - 2cm plastry. Serek mieszamy z majonezem, ziarenkami smaku i pieprzem kolorowym. Nakładamy na każdą kromkę bagietki. Na serku rozkładamy po kawałku plastra łososia. Na dużym talerzu lub tacy rozkładamy sałatę, na niej nasze kanapeczki. Obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Kawałek papryki czerwonej również drobno kroimy w kostkę i posypujemy wierzch. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.05.2012 16:46
przesmacznie wygląda:)
Pacia 03.04.2012 10:49
fantastyczne-bardzo proste, ale wykwintne danie
rutynka 14.03.2012 13:37
bardzo smaczna
Ania67 10.11.2011 15:59
zachęcająca przekąska
Sarenka 10.08.2011 11:15
I pewnie pysznie smakuje!
eli_555 23.01.2011 23:42
Zgadzam się z Pyzą.
SmacznaPyza 08.08.2010 17:17
wygląda bardzo efektownie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak