Przekąska z łososiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • półbagietki lub 2 długie bagietki

    3 szt
  • serka śmietankowego (najlepiej mielonego - z wiadereczka)

    0,5 kg
  • majonezu

    2 łyżki
  • Ziarenek smaku ziołowych pieprz kolorowy

    1 płaska łyżeczka
  • koperku

    1/2 pęczka
  • szczypiorku

    1/2 pęczka
  • czerwonej papryki

    kawałek
  • łosoś wędzony plastry

    15 dag
  • Do dekoracji:

    kilka
  • sałata

    liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietki kroimy w 1,5 cm - 2cm plastry. Serek mieszamy z majonezem, ziarenkami smaku i pieprzem kolorowym. Nakładamy na każdą kromkę bagietki. Na serku rozkładamy po kawałku plastra łososia. Na dużym talerzu lub tacy rozkładamy sałatę, na niej nasze kanapeczki. Obficie posypujemy drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Kawałek papryki czerwonej również drobno kroimy w kostkę i posypujemy wierzch. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 04.05.2012 16:46
przesmacznie wygląda:)
Pacia 03.04.2012 10:49
fantastyczne-bardzo proste, ale wykwintne danie
rutynka 14.03.2012 13:37
bardzo smaczna
Ania67 10.11.2011 15:59
zachęcająca przekąska
Sarenka 10.08.2011 11:15
I pewnie pysznie smakuje!
eli_555 23.01.2011 23:42
Zgadzam się z Pyzą.
SmacznaPyza 08.08.2010 17:17
wygląda bardzo efektownie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat