Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z faszerowanej cukinii

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 proste sztuki
pieczarki 200 g
cebula biała 1 sztuka
ser żółty 100 g , tarty
masło 1 łyża
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
chili Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Przekąska która smakuje za równo na ciepło jak i zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z faszerowanej cukinii

Kroki postępowania

1
Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na pół. Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.
Krok 1 - Przekąska z faszerowanej cukinii foto
2
Miąższ kroimy drobno. Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę. Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy. Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy.
Krok 2 - Przekąska z faszerowanej cukinii foto
3
Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz. Patelnię grillową rozgrzewamy ( ew. zwykłą) grillujemy cukinię z każdej strony do miękkości. ( dzięki dużej ilości sera żółtego farsz ładnie przyklei się do cukinii i nie będzie wypadał nawet po ostygnięciu)
Usmażone/grillowane cukinie zdejmujemy z patelni , kroimy w plastry ok 1cm. Podajemy same lub z ulubionym sosem.
Krok 3 - Przekąska z faszerowanej cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.02.2016 13:53
ciekawe z nadzianą cukinią
Dorota76 11.01.2016 21:09
robi wrażenie
jagoda5913 11.01.2016 00:38
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak