Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
serek biały kremowy 250 gram
łosoś wędzony plastry 150 gram
musztarda 2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki
koperek świeży 2 łyżeczki
nasiona sezamu 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
kapary 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z ciasta francuskiego z łososiem wędzonym

Rozgrzać piekarnik do temp.200 st.
Z ciasta francuskiego wyciąć krążki dowolnej wielkości /np .przy pomocy małej szklanki lub ozdobnej foremki/. Wycięte krążki posmarować białkiem, posypać sezamem i ułożyć na blasze.
Piec w gorący m piekarniku ok.8 min. Ciasto powinno być wyrośnięte i lekko rumiane.
Po wyjęciu z piekarnika należy palcem na środku każdego krążka zrobić delikatne wgłębienie./na nadzienie/. W miseczce wymieszać twarożek z musztardą, koperkiem, sokiem cytrynowym i połową posiekanych kaparów. Doprawić do smaku/pamiętając, że kapary są słone, ryba również/ Pokroić łososia w paseczki. Na środku każdego przestygniętego już krążka ciasta wyciskać szprycą ozdobne kupeczki sera lub nakładać je łyżeczką. Następnie na wierzchu każdego torcika ułożyć paseczki ryby, posypać pozostałymi kaparami i ozdobić zielonym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.06.2016 13:07
dobra kolacja
Justyna Jussstiii 10.04.2012 15:21
super
pioge7 10.04.2012 07:48
ekstra
caralajna 10.04.2012 06:05
wykwintne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak