Przekąska z ciasta francuskiego i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki

    50 szt
  • ciasto francuskie

    1 op
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki odsączyć z zalewy, ciasto francuskie pokroić na paski o długości oliwek. Na środku paska położyć oliwkę i opleść ją ciastem, następnie położyć kolejną i znowu owinąć ją ciastem. Następnie całość nadziać na wykałaczkę i posypać odrobiną pieprzu. Piec 15 - 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 15.01.2017 17:30
fajna przekąska
aga3103 13.01.2017 15:08
Rewelacyjny pomysł na szybką przekąskę :)
Patrycja33 13.01.2017 10:16
wyglada cudownie :)
ada.la 12.01.2017 22:22
przekąska z pomysłem
Mama niejadka 12.01.2017 21:36
Super wygląda
wwwiolka 12.01.2017 19:44
Bardzo fajny przepis.
halina17 12.01.2017 19:19
Ładnie wygląda przekąska :)
benka 12.01.2017 19:14
Pomysłowe i efektowne.
Kuchenka 12.01.2017 18:30
proste i pomysłowe :)
Ania321 12.01.2017 18:00
bardzo pomysłowa przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat