Przekąska z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • pieczarki

    40 dag
  • cebula biała

    1 szt,
  • margaryna do smażenia

  • sól

  • żółty ser

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki czyścimy i drobno kroimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy margarynę na gorącą wrzucamy pieczarki i smażymy. Pod koniec smażenia wrzucamy cebulę io smażymy tak długo aż cebulka się zeszkli (możemy od czasu do czasu podlac odrobiną wody). Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z ciasta francuskiego wycinamy 20 prostokątów o wymiarach 10 X 15 cm. Na każdy układamy plaster sera i masę pieczarkowa. Całośc zawijamy w rulon zawijając brzegi aby ser nie wyleciał. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st. na górną półkę i pieczemy aż się zrumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:43
lubię taką przekąskę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat