Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska Polska-Włochy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
majonez
szpinak świeży 1 garsc
masło 1 łyzeczka
sól
pieprz
salami

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska Polska-Włochy

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu dzielimy go na 3 części. Do jednej dodajemy majonez. Do drugiej ketchup . Trzeci ryż jest szpinakowy . Szpinak podsmażamy na masełku na patelni ,doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem . Dodajemy ryż i jeszcze chwilę podsmażamy . Z ryżu układamy flagi . Salami kroimy w paseczki i układamy obok flagi..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 11.06.2012 14:07
ciekawy pomysł
mariel78 11.06.2012 14:07
ciekawy pomysł
EWI 06.06.2012 07:28
super
Andysz 06.06.2012 06:45
pychota!;)
iwa643 06.06.2012 06:42
polecam
iwa643 06.06.2012 06:42
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak