Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska na pieczywku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo chrupkie 6 szt
jajko 2 szt
pieczarki 6 szt
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
pieprz
sól
pomidor 1 szt
rzerzucha
roszponka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska na pieczywku

Pieczarki gotujemy z przyprawą "jarzynaka" około 10 minut, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia, zimne trzemy na tarce o grubych oczkach dodajemy masło i jajka rozgniecione a wcześniej ugotowane na twardo. Wszystko dokładnie mieszamy i rozgniatamy jeszcze widelcem jak mamy duże grudki. Smarujemy pieczywo chrupkie przyrządzonym masełkiem. Przybieramy pomidorem, roszponką, rzeżuchą. Można doprawić sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.01.2014 00:09
smacznie wygląda
pestka 04.10.2013 08:25
świetna , smaczna przekąska
Angelika10 04.10.2013 00:43
pyszna przekąska
Margo1 20.05.2013 22:25
wygląda super
ajres 17.02.2013 00:15
dobre
gosia56 08.01.2013 20:12
pyszne
magdziorka6 08.01.2013 19:36
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak