Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 1 opakowanie
ser ricotta 300 gram
Pieprz czosnkowy mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jogurt naturalny nie za dużo opcjonalnie
ogórek zielony 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
żurawina suszona
natka pietruszki do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska na krakersach z serkiem ricotta

Serek ricotta dajemy do miseczki, dodajemy do niego pieprz czosnkowy i zioła prowansalskie, mieszamy, jeżeli za gęsty dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego. Serek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy go dekoracyjnie na krakersy. Ogórek obieramy i kroimy go i pomidor w drobną kostkę.
Na serku układamy po kawałeczku ogórka i pomidora, a w środek dajemy żurawinę suszoną, ozdabiamy natką pietruszki. Przekąska gotowa do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.06.2016 14:50
fajna przekąska
jasiek 24.02.2016 13:53
fajne bo szybkie
Bernadeta1 04.01.2016 12:45
super takie Sylwestrowe przekąski
gosia56 04.01.2016 10:59
prosta pyszna przekąska
Damiano
Damiano 04.01.2016 10:20
ekstra przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak