Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska francuska

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
mięso mielone 70 dag
ser pleśniowy 1/2 kostki
kukurydza 1/2 puszki
pieczarki 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
ciasto francuskie sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska francuska

Kroki postępowania

1
paprykę kroimy w kostkę wcześniej wydrążoną i opłukaną
Krok 1 - przekąska francuska foto
2
kukurydze odsączamy z zalewy
Krok 2 - przekąska francuska foto
3
ser kroimy w kostkę
Krok 3 - przekąska francuska foto
4
mięso podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - przekąska francuska foto
5
pieczarki obieramy kroimy w plasterki a potem drobniej .
Krok 5 - przekąska francuska foto
6
dodajemy do mięsa podsmażamy. Szykujemy sobie ciasto. Farsz doprawiamy
Krok 6 - przekąska francuska foto
7
wykładamy farsz wzdłuż ciasta i zwijamy w roladę. Smarujemy jajkiem. Pieczemy w temp 190 stopni w rozgrzanym piekarniku.
Krok 7 - przekąska francuska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 16.06.2014 20:48
lubie takie jedzenie
Kuchenka 16.06.2014 19:10
fajne danie
kuklik 16.06.2014 19:08
świetny pomysł
Jusiaa 16.06.2014 17:43
Pysznee :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak