Przegrzebki zawijane w boczku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Przegrzebki zawijane w boczku. Och te najlepsze owoce morza (jak dla mnie) są pycha w takim wydaniu. Polecam spróbować :)

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • boczek surowy

    10 plastrów
  • przegrzebki

    10 sztuk
  • Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    0,5 łyżeczki
  • masło

    2 łyżki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • olej rzepakowy

    do grilla
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzałem do temperatury 175 stopni. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia.

Plasterki boczku rozłożyłem na blaszkę i piekłem 15 minut, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Odstawiłem do ostygnięcia.

Grilla rozgrzałem do średniej temperatury. Przegrzebki ze wszystkich stron doprawiłem solą i przyprawą do dań kuchni włoskiej. Każdego przegrzebka zawinąłem w plaster boczku i przekłułem szpikulcem, tak by boczek się nie odwinął.

Rozgrzanego grilla posmarowałem olejem rzepakowym. Tak przygotowane przegrzebki, grillowałem przez 7 minut, często przewracając. Po usmażeniu przełożyłem na półmisek, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Przystroiłem masłem. Należy podać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat