Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przegrzebki zawijane w boczku

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Przegrzebki zawijane w boczku. Och te najlepsze owoce morza (jak dla mnie) są pycha w takim wydaniu. Polecam spróbować :)

Składniki:

Składniki:

boczek surowy 10 plastrów
przegrzebki 10 sztuk
Przyprawa do dań kuchni włoskiej Prymat 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
masło 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
olej rzepakowy do grilla

Przepis i sposób przygotowania na: Przegrzebki zawijane w boczku

Piekarnik rozgrzałem do temperatury 175 stopni. Blaszkę wyłożyłem papierem do pieczenia.

Plasterki boczku rozłożyłem na blaszkę i piekłem 15 minut, aż do momentu uzyskania złocistego koloru. Odstawiłem do ostygnięcia.

Grilla rozgrzałem do średniej temperatury. Przegrzebki ze wszystkich stron doprawiłem solą i przyprawą do dań kuchni włoskiej. Każdego przegrzebka zawinąłem w plaster boczku i przekłułem szpikulcem, tak by boczek się nie odwinął.

Rozgrzanego grilla posmarowałem olejem rzepakowym. Tak przygotowane przegrzebki, grillowałem przez 7 minut, często przewracając. Po usmażeniu przełożyłem na półmisek, doprawiłem świeżo zmielonym pieprzem. Przystroiłem masłem. Należy podać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak