Przepis i sposób przygotowania na: PRZECZIER POMIDOROWY BUŁGARSKI
Kroki postępowania
Pomidory, warzywa, jabłka i cebulę i zmielić w maszynce, dodać przyprawy, przełożyć do garnka i odstawić na 24 godziny.
świerze pomidory | 2 kg |
jabłka | 1/2 kg |
marchew, pietruszka i seler | 1/2 kg |
cebula | 25 d |
kminek | 1 łyżka |
musztarda | 5 d |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
Goździki całe Prymat | 4 szt. |
ocet | 200 ml |
sól | 3 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
Pieprz zielony ziarnisty Prymat | 1 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: