przecier z kasztanów

przecier z kasztanów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasztany jadalne

    1 kg
  • mleko

    1/2 l
  • laska wanilii

  • cukier

    15 dkg
  • woda

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania przecier z kasztanów

robię ukośne nacięcia na płaskiej stronie kasztanów, piekę w piekarniku, aż łupina popęka. Obieram kasztany, zalewam mlekiem, dodaję wanilię i gotuję do miękkości. Gorące kasztany przecieram przez sito. Robię syrop z cukru i mieszam z przecierem kasztanowym, mieszaniana ma byc wilgotna. Za pomocą praski do ziemniaków wyciskam "makaroniki" na talerz. Dekoruję bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 17.08.2012 18:05
widziałam kasztany i siebie w Brzesku
sznycel 17.08.2012 13:48
kasztany można kupic w dobrych sklepach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat