przecier z kasztanów

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasztany jadalne

    1 kg
  • mleko

    1/2 l
  • laska wanilii

  • cukier

    15 dkg
  • woda

    1/2 szklanki
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

robię ukośne nacięcia na płaskiej stronie kasztanów, piekę w piekarniku, aż łupina popęka. Obieram kasztany, zalewam mlekiem, dodaję wanilię i gotuję do miękkości. Gorące kasztany przecieram przez sito. Robię syrop z cukru i mieszam z przecierem kasztanowym, mieszaniana ma byc wilgotna. Za pomocą praski do ziemniaków wyciskam "makaroniki" na talerz. Dekoruję bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:05
widziałam kasztany i siebie w Brzesku
sznycel 17.08.2012 13:48
kasztany można kupic w dobrych sklepach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat