Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier z kasztanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne 1 kg
mleko 1/2 l
laska wanilii
cukier 15 dkg
woda 1/2 szklanki
śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: przecier z kasztanów

robię ukośne nacięcia na płaskiej stronie kasztanów, piekę w piekarniku, aż łupina popęka. Obieram kasztany, zalewam mlekiem, dodaję wanilię i gotuję do miękkości. Gorące kasztany przecieram przez sito. Robię syrop z cukru i mieszam z przecierem kasztanowym, mieszaniana ma byc wilgotna. Za pomocą praski do ziemniaków wyciskam "makaroniki" na talerz. Dekoruję bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 18:05
widziałam kasztany i siebie w Brzesku
sznycel 17.08.2012 13:48
kasztany można kupic w dobrych sklepach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak