Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 4 kg
cukier 1/2 kg
cynamon Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z dyni

Dynie oczyszczamy i ścieramy na grubej tarce (można ją także przepuścić przez maszynkę do mięsa). Przekładamy do rondla (najlepiej z grubym dnem) i delikatnie dusimy. Dynię smażymy/odparowujemy nadmiar wody. Kiedy konsystencja dyni będzie gęsta dodajemy cukier oraz przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Gorący przecier przekładamy do wyparzonych słoików.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.11.2013 15:52
do czego używasz takiego przecieru ? na zupę nie bo za słodki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak