Przecier z czarnego bzu

Przecier z czarnego bzu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarny bez

    1 kg
  • cukier

    10 dkg
  • woda

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Dojrzałe owoce czarnego bzu umyć, oberwać same jagody. Na dno naczynia wlać wodę, włożyć owoce i pod przykryciem doprowadzić do wrzenia. Rozgotowane owoce zmiksować. Przecier osłodzić do smaku, rozlać do słoików , pasteryzować 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula Świeca

30.08.2016 21:21
Dzięki.)))

bietka

29.08.2016 20:59
jeszcze nigdy takiego nie jadłam i z chęcią bym go spróbowała :)

Mama niejadka

29.08.2016 20:52
Super, zdrowy przecier :)

benka

29.08.2016 19:50
Super, zdrowy przecier :)

bertpvd

29.08.2016 17:51
super wyrób

KORAL

29.08.2016 17:15
Oho, zdjęcia są :). Smaczny ten przecier.:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat