Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z czarnego bzu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
cukier 10 dkg
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z czarnego bzu


Dojrzałe owoce czarnego bzu umyć, oberwać same jagody. Na dno naczynia wlać wodę, włożyć owoce i pod przykryciem doprowadzić do wrzenia. Rozgotowane owoce zmiksować. Przecier osłodzić do smaku, rozlać do słoików , pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 30.08.2016 21:21
Dzięki.)))
bietka 29.08.2016 20:59
jeszcze nigdy takiego nie jadłam i z chęcią bym go spróbowała :)
Mama niejadka 29.08.2016 20:52
Super, zdrowy przecier :)
benka 29.08.2016 19:50
Super, zdrowy przecier :)
bertpvd 29.08.2016 17:51
super wyrób
KORAL 29.08.2016 17:15
Oho, zdjęcia są :). Smaczny ten przecier.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak