Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier z bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baklazany 2 szt
oliwa 2 szt
sok z cytryny 1\\2 szt
czosnek utarty 2 ząbki
jasna pasta tahihi 1/4 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: przecier z bakłażanów

Bakłażany upiecz w piekarniku, pozbaw skórki i nasion, polej sokiem z cytryny, mocno odciśnij i drobniutko posiekaj. Następnie ucieraj, dodając stopniowo oliwę i pastę tahini (jest zrobiona z nasion sezamu, można ją dostać w większości sklepów ze zdrową żywnością). Przypraw do smaku czosnkiem i solą, ewentualnie dodaj więcej soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak