Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier szczawiowy na zimę

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 kg
sól 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier szczawiowy na zimę

Wykonanie:
Szczaw przebrać, dokładnie opłukać, osączyć i przepuścić przez maszynkę. Następnie posolić do smaku, włożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.05.2014 10:06
pyszne zapasy domowe
mirosława4 13.05.2014 21:59
na zimę jak znalazł :)
Pyszota 13.05.2014 21:20
super pomysł
mufinka79 13.05.2014 21:09
Będzie jak znalazł na zimę, na zupkę :)
gosia561 13.05.2014 19:29
na zimę a potem na zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak