Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier porzeczkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier porzeczkowy

Porzeczki oczyścić szypułek, umyć w wystudzonej przegotowanej wodzie, osączyć. Owoce utrzeć z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Przecier przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak