Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy z liśćmi selera

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5 kg
sól 30 g
pieprz 8 g
cukier 25 g
liście selera 250 g
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy z liśćmi selera

Pomidory kroimy na drobne kawałki i gotujemy. Kiedy pomidory zaczną się gotować przecieramy przez sitko aby oddzielić skórki. Następnie z powrotem przekładamy do garnka zasypujemy przyprawami i gotujemy jeszcze chwilę aby masa zgęstniała. Na końcu dodajemy odrobinę kwasku cytrynowego. Gorący przecier przelewamy do słoików i wierzch posypujemy drobno pokrojonymi liśćmi selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 17.04.2013 07:47
Moja Mama robiła z selerem :) Ja robię różne - ale chyba najczęściej z lubczykiem lub bazylią :)
Janina 15.03.2013 08:00
Bardzo smaczne-takiego nie robiłam
msmors 15.03.2013 08:00
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak