Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy Ewy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
sól
czosnek 4 ząbki
cukier 3 łyżki
bazylia
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy Ewy

Pomidory dobrze myjemy. Kroimy na kawałki. Mielimy w w robocie kuchennym ja wybrałam drobne sitko do warzyw. Po przemieleniu zagotowujemy przecier. Doprawiamy solą do smaku , cukrem. Dodajemy wyciśnięty czosnek i bazylię. wszystko do smaku. Zagotowujemy. Gorące wlewamy do słoików , wcześniej wyparzonych. Na wierzch dajemy łyżkę oliwy. Zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.09.2013 09:23
Też robię domowy przecier, jest pyszny :)
joanna30 14.09.2013 20:45
Domowy jest najlepszy :)
Anna133 14.09.2013 13:02
ja jeszcze przecieram by nie było pestek , lubię domowe pzretwory
Kasia35 14.09.2013 10:03
przecier wyśmienity :)
Renata9 14.09.2013 08:28
super przepisik
Konczi 14.09.2013 08:25
bardzo fajny przepisik
Renata 14.09.2013 08:15
ładny kolorek
Aga-25 14.09.2013 08:10
super na zupkę
iwi 14.09.2013 08:02
Przepyszny musi być
Agnieszka-87-25 14.09.2013 08:02
domowy przecier ekstra
sylwia_mc 14.09.2013 07:41
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak