przecier pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory malinowe

    10 kg
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości. dosypać nieco soli do smaku jednak nie za dużo. Jak będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków. Zakręcić i pasteryzować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta31 22.10.2011 23:17
pycha
Ela15 13.08.2011 12:18
super
plocia 06.02.2011 14:52
faktycznie, lepiej zrobić samemu, nie jest to trudne
marzencia2007 29.09.2010 16:06
ja uzywam blendera aby nie meczyc sie z sitkiem :)
Agnieszka191 28.09.2010 22:24
Z pewnościa lepszy od kupnego
pipi765 26.09.2010 10:35
Uciebie widać bardzo ładny kolor bo ja ja zrobiłam to mialam mdły
sylwiachmiel 06.09.2010 21:52
bardzo piękny kolor w słoiczkach
Margo1 06.09.2010 09:34
tak domowy najleprzy
banditka 06.09.2010 09:00
domowy najlepszy :)
Ewa111 05.09.2010 14:43
Jeżeli mam urodzaj pomidorów na działce to robię taki przecier

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat