Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory malinowe 10 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy

Pomidory umyć i przekroić na ćwiartki następnie wrzucić je do garnka i gotować do miękkości. dosypać nieco soli do smaku jednak nie za dużo. Jak będą miękkie przetrzeć przez sito i przelać do słoiczków. Zakręcić i pasteryzować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 22.10.2011 23:17
pycha
Ela15 13.08.2011 12:18
super
plocia 06.02.2011 14:52
faktycznie, lepiej zrobić samemu, nie jest to trudne
marzencia2007 29.09.2010 16:06
ja uzywam blendera aby nie meczyc sie z sitkiem :)
Agnieszka191 28.09.2010 22:24
Z pewnościa lepszy od kupnego
pipi765 26.09.2010 10:35
Uciebie widać bardzo ładny kolor bo ja ja zrobiłam to mialam mdły
sylwiachmiel 06.09.2010 21:52
bardzo piękny kolor w słoiczkach
Margo1 06.09.2010 09:34
tak domowy najleprzy
banditka 06.09.2010 09:00
domowy najlepszy :)
Ewa111 05.09.2010 14:43
Jeżeli mam urodzaj pomidorów na działce to robię taki przecier

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak