Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3-4 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżki
masło lub margaryna 2 łyzki
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Kroki postępowania

1
Pomidory umyć dokładnie ,pokroić i rozgotować w garnku z grubym dnem aby się nie przypaliło .Gotować około 1,5 -2 godzin .,wystudzić i przetrzeć przez sito .
Krok 1 - Przecier pomidorowy foto
2
Przetarty przecier pomidorowy zagotować ,przyprawić solą ,cukrem i pieprzem , dodać masła .Smażyć około 1./2 aż trochę zgęstnie .stale mieszając.
Krok 2 - Przecier pomidorowy foto
3
Gorący przecier nalewać do słoików ,zakręcić i odwracać do góry dnem. jak ostygną ,pasteryzować 15 minut .
Krok 3 - Przecier pomidorowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.11.2016 17:44
ROBIMY PODOBNIE
sezamek 09.11.2016 11:25
fajny przecier :)
Małgorzata92 09.11.2016 11:08
Dobry na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak