Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 4 kg
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Pomidory dokładnie umyć, pokroić razem ze skórką na kawałki i przełożyć do dużego garnka. Gotować około godziny na małym ogniu, aż się rozpadną. Dodać cukier i sól, zagotować. Następnie pozostawić do ostygnięcia i zmiksować blenderem. Dodatkowo można jeszcze przetrzeć przez sito wtedy będzie bardziej gładki. Ponownie zagotować, wlewać do wyparzonych słoiczków, zakręcać i układać do góry dnem. Odwrócić po całkowitym wystudzeniu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.08.2016 21:05
pyszne zapasy domowe :-)
MAR3STA 17.08.2016 21:33
Uwielbiam takie przeciery
Habibi 17.08.2016 19:42
Kochamy domowe przetwory z pomidorów :)
cukiereczek 17.08.2016 19:40
świeży,domowy,smaczny bez konserwantów
Ania321 17.08.2016 19:08
robię podobny, zimą niezastąpiony :)
Wafelek2601 17.08.2016 18:58
Super taki domowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak