Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1,5-2 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
wrzątek

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowy

Świeże dojrzałe pomidory sparzyłam wrzątkiem i pokroiłam na ćwiartki. Wrzuciłam do rondla, dodając sól do smaku. Na koniec dodałam obrane, drobniutko posiekane cebule. Całość wymieszałam i gotowałam pod przykryciem ok.20 minut na wolnym ogniu. Przetarłam przez sito i wykładałam do czystych słoików. Pasteryzowałam kolejne 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak