Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przecier pomidorowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
sól 3 łyżeczki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: przecier pomidorowy

Pomidory myjemy, odrywamy szypułki i kroimy na
kawałki, nie muszą być równej wielkości. Wkładamy je do garnka
i ugniatamy ,gotujemy na wolnym ogniu.
po ok 30 minutach, przecieramy je przez
drobne sito aby pozbyć się pestek i skórek. Przelewamy
do garnka, dodajemy sól,oregano i cukier i gotujemy na wolnym ogniu ok 1
godziny aż osiągną
gęstą konsystencje. Odstawiamy do przestudzenia, przekładamy do
słoiczków zakręcamy i pasteryzujemy
15 minut. Idealny na bazy do zup i sosów, do pizzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 22.08.2013 11:30
nie ma to jak domowe przetwory
Miki 10.09.2012 21:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak