Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier pomidorowo-paprykowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier pomidorowo-paprykowy

Kroki postępowania

1
Pomidory myjemy i osuszamy na ręczniku. Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Krok 1 - Przecier pomidorowo-paprykowy foto
2
Pomidory i paprykę kroimy na kawałki (średnie, większe) i przekładamy do garnka. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając) do momentu, aż pomidory i papryki będą miękkie. po czym smażymy 30 minut bez przykrycia.
Krok 2 - Przecier pomidorowo-paprykowy foto
3
Następnie gorące przecieramy przez sito.
Krok 3 - Przecier pomidorowo-paprykowy foto
4
Przecier rozlewamy do słoików i pasteryzujemy ok. 10 minut.
Krok 4 - Przecier pomidorowo-paprykowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.08.2013 09:35
super pomysł z tą papryką .
Mniam 25.08.2013 13:55
Z papryką nie robiłam, ale podoba mi się ten pomysł.
Mira85 25.08.2013 13:11
z papryką- super
pierniczkowo 25.08.2013 12:35
jaka potem pyszna zupka z takiego domowego przecieru :)
Janina 25.08.2013 11:56
Też robię taki;)
agnieszka214 25.08.2013 11:08
bardzo pysznie wyglada
iwi 25.08.2013 11:01
Fajny pomysł
pycia9 25.08.2013 09:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak