Przecier ogórkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogorki gruntowe

    1 kg
  • sól

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • koper świeży

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć,końcówki obciąć .Zetrzec na grubej tarce.Osolic i zostawic na 1 godz az ogórki puszcza sok.Mase górkowa nałozyc do wyparzonych słoiczkow razem z koprem i czosnkiem.Zostawić w cieple do 4 dni.Mozna juz je uzywac do potraw bądz wynieść do ciemnego ,chłodnego miejsca.Nie pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 06.01.2014 08:53
domowy najlepszy
anemon 09.11.2013 20:18
Smaczne zapasy porobiłeś.
malina 27.07.2013 08:01
lubię ogórkową a ten przepis jest super
Granita 24.05.2013 08:57
bardzo przydatny przepis
mirosława4 17.05.2013 21:44
na zimę jak znalazł :)
ben-ka 30.03.2013 20:42
Bardzo świetny pomysł,ja przecieru jeszcze nie robiłam a to takie fajne zapasy.
kasienka23 22.07.2012 22:23
nie robiłam jeszcze sama przecieru, chętnie wypróbuję
melonik 13.07.2012 13:31
mniam
melonik 13.07.2012 13:31
mniam
angelika14 09.07.2012 11:46
przydatny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat