Proziaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 KG
  • zsiadłe mleko

    1/2 litra
  • sól

    szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagniatamy ciasto jak na pierogi. Można podsypać mąką, gdyby było zbyt kleiste. Z gotowego ciasta odrywamy po kawałku i formujemy małe placuszki. wykładamy na blachę (niczym nie natłuszczoną), pieczemy w nagrzanym do 200 st piekarniku 5- 10 min, po czym odwracamy na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat