Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prowansalska zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
por 1
seler 1
marchewka
bulion drobiowy 1
koncentrat pomidorowy 1
ziemniaki 3
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Prowansalska zupa jarzynowa

1.Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek, pora i smaż, aż cebula zeszkli się. Dodaj seler, marchewkę i zalej rozpuszczonymi w 1 litrze wody kostkami Rosołu z kury, gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
2.Dodaj ziemniaki i warzywa sezonowe dopraw solą i pieprzem i gotuj do miękkości.
3.Dodaj na koniec koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki i zioła prowansalskie, gotuj chwilę. Możesz przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak