Prowansalska sałatka z razowym makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron razowy

    1/2 opakowania
  • cebula czerwona

    2 szt
  • awokado

    3 szt
  • paluszki krabowe

    5 szt
  • majonez tradycyjny

  • mozzarella

    3 kulki
  • natka pietruszki

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Awokado obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę czerwoną siekamy drobno. Paluszki krabowe kroimy w paseczki. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i siekamy. Mozzarelle kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki łączymy z sobą. Doprawiamy solą , pieprzem i dodajemy majonez. Mieszamy dużą łyżką i odstawiamy na chwilę , aby smaki połączyły się.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia26 06.01.2014 10:45
ślinka leci :)
olla85 06.01.2014 09:49
Moje smaki. Chętnie wypróbuję ten przepis :)
Aga-25 06.01.2014 09:33
apetyczna sałatka
tomek18 06.01.2014 09:25
wspaniała sałatka
Agnieszka-87-25 06.01.2014 09:24
jeszcze nie jadłam takiej
brioszka 06.01.2014 09:17
mniam, pyszności :)
Mira85 06.01.2014 09:05
fajny pomysł
Romanowka 06.01.2014 09:01
Pyszna sałatka, popieram używanie makaronu razowego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat