prosty rosół drobiowy

prosty rosół drobiowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • seler

    0.5 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • udka kurczaka

    2 sztuki
  • makaron

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • kostka rosołowa

    opcjonalnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - prosty rosół drobiowy foto
warzywa obieramy i myjemy. Wkładamy je do garnka i zalewamy wodą. dodajemy Kurczaka liście laurowe i ziela angielskie.
Krok 2 - prosty rosół drobiowy foto
cebule przekrawamy na pół i przypiekamy ją na patelni. Kiedy uzyska brązowy kolor wrzucamy ją do całości.
Krok 3 - prosty rosół drobiowy foto
całość gotować do tej pory aż rosół uzyska ładny kolor i dobry smak, opcjonalnie można dodać jedną kostkę rosołową. Rosół najlepiej podawać z makaronem oraz mięsem i marchewką z wywaru. Na koniec doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat