Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty pasztet Agi

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

watroba wieprzowa lub cielęca 50 dkg
małe bułki 2 sztuki
średnie cebule 2 sztuki
jajko 2 sztuki
majeranek szczypta
sól szczypta
pieprz szczypta
boczek 1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty pasztet Agi

Boczek gotujemy.Do gorącego wywaru na chwilę wkładamy umytą wątrobę i bułki,wątrobę osączamy na sicie a bułki mocno odciskamy.W maszynce do mielenia mięsa skręcamy boczek,wątrobę,bułki i pokrojone cebule.Dodajemy jajka i przyprawy.Dokładnie mieszamy.Wykładamy masę do podłużnej foremki(do połowy wysokości)i pieczemy około godziny w gorącym piekarniku.Podczas pieczenia z foremki może kapać tłuszcz,aby temu zapobiec wkładamy korytko z masą w drugie...większe.Polecam i smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 09.06.2012 15:10
super
agogo2 28.04.2011 13:46
pyszne
ajres 28.04.2011 13:37
super
Ania67 23.02.2011 09:27
Pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak