Prosty indyk

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 kg
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Prosty indyk foto
Filet z indyka myjemy, osuszamy i porcjujemy jak na kotlety schabowe. Lekko rozbijamy.
Krok 2 - Prosty indyk foto
Obsypujemy obficie przyprawą do indyka i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz.
Krok 3 - Prosty indyk foto
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 4 - Prosty indyk foto
Tłuszcz wytworzony ze smażenia pozostawiamy.
Krok 5 - Prosty indyk foto
Wszystkie usmażone kotlety wkładamy do pozostałego ze smażenia tłuszczu i dusimy pod przykryciem na delikatnym ogniu przez ok kwadrans. Wówczas kotlety miękną.
Krok 6 - Prosty indyk foto
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 18.12.2013 07:30
smaczne mięsko
Alex_M 29.11.2013 13:50
smaczne danie
Katarzyna59 29.11.2013 10:25
smaczny indyk
w mojej kuchni 23.11.2013 13:15
prosty i dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat