Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty indyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty indyk

Kroki postępowania

1
Filet z indyka myjemy, osuszamy i porcjujemy jak na kotlety schabowe. Lekko rozbijamy.
Krok 1 - Prosty indyk foto
2
Obsypujemy obficie przyprawą do indyka i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 godz.
Krok 2 - Prosty indyk foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Prosty indyk foto
4
Tłuszcz wytworzony ze smażenia pozostawiamy.
Krok 4 - Prosty indyk foto
5
Wszystkie usmażone kotlety wkładamy do pozostałego ze smażenia tłuszczu i dusimy pod przykryciem na delikatnym ogniu przez ok kwadrans. Wówczas kotlety miękną.
Krok 5 - Prosty indyk foto
6
Smacznego.
Krok 6 - Prosty indyk foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.12.2013 07:30
smaczne mięsko
Alex_M 29.11.2013 13:50
smaczne danie
Katarzyna59 29.11.2013 10:25
smaczny indyk
w mojej kuchni 23.11.2013 13:15
prosty i dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak