Prosty chłodnik truskawkowy

Prosty chłodnik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    300 g
  • woda

    50 ml
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • jogurt

    100 ml
  • mięta

  • cukier

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki opłukać i oderwać szypułki, pokroić na mniejsze kawałeczki i włożyć do garnka. Dodać wodę, świeży sok z cytryny, miód i imbir. Zagotować a następnie zmiksować, przelać przez sito (przecierać wypukłą stroną łyżki), doprawić w razie potrzeby cukrem. Dobrze schłodzić. Podawać w szerokich talerzach z dodatkiem jogurtu oraz przed podaniem można posypać świeżą miętą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat