Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty chlebek pełnoziarnisty na sodzie i maślance

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 150 g
mąka pszenna 150 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
maślanka 250 ml
pestki dyni 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty chlebek pełnoziarnisty na sodzie i maślance

Obie mąki przesypujemy do miski, dodajemy sól, sodę oraz pestki, mieszamy.
Dolewamy maślankę i chwilę wyrabiamy do połączenia składników.
Formujemy bochenek, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej delikatnie mąką.
Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180-190°C.
Studzimy na kratce.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.02.2014 07:38
Takie prościuchy ja lubię najbardziej
gosia561 06.02.2014 20:23
ale fajny chlebek
Janina 06.02.2014 20:02
Domowy najlepszy;)
Renata9 06.02.2014 19:47
ciekawy przepis na chlebek, nigdy takiego nie robiłam
kasienka23 06.02.2014 19:35
smaczny chlebek, takiego przepisu szukam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak