Prosty biszkopt

Prosty biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    1/3 szklanki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Prosty biszkopt

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.
Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, ubijając.
Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.

Wylać do foremki 25x25 cm.
Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Franciszek 20.02.2017 14:24
do bobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat