Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosty biszkopt

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/3 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prosty biszkopt

Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę.
Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, łyżka po łyżce, dalej ubijając. Dodawać po kolei żółtka, ubijając.
Następnie dodać mąki i proszek do pieczenia, wymieszać.

Wylać do foremki 25x25 cm.
Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 20.02.2017 14:24
do bobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak