Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prostokątna fritatta z pieczarkami i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
pieczarki 30 dag
boczek wędzony 20 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej
suszona natki pietruszki Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
ser żółty kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Prostokątna fritatta z pieczarkami i boczkiem

1.Pieczarki pokroić w ósemki, usmażyć na oleju, doprawiając solą i pieprzem. Boczek pokroić w drobną kostkę i zrumienić. Jajka ubić mikserem na puszystą masę, dodać boczek, pieczarki i przyprawy.
2.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i posypać wierzch startym serem żółtym. Zapiekać w temperaturze 180 stopni około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 25.04.2016 22:28
Danie na męską imprezę idealne!
Kuchenka 17.08.2015 22:12
pomysłowe, dorzuciłabym do tego sos i mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak