Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

proste sajgonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 12 sztuk
tuńczyk w sosie własnym 1 szt
marchew 3 sztuki
sól
pieprz
pietruszka 1 sztuka
ryż ugotowany 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: proste sajgonki

Ryż, pietruszkę, marchewkę , tuńczyka rozdrabniam na miazgę.Całość doprawiam przyprawami. Farsz nakładam na papier ryżywy. Całość zawijam i piekę w piekarniku około 20 minut na złoty kolor. Podaje z sosem słodko kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2017 17:42
smaczne jedzonko
Ela15 26.06.2017 12:02
na pewno pysznie smakują
anulka69 20.06.2017 08:11
szybko i smacznie
Margo1 11.06.2017 16:11
Też często takie robię
magdow 13.02.2017 21:17
smakowity przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak