proste sajgonki

proste sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papier ryżowy

    12 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 szt
  • marchew

    3 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • pietruszka

    1 sztuka
  • ryż ugotowany

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ryż, pietruszkę, marchewkę , tuńczyka rozdrabniam na miazgę.Całość doprawiam przyprawami. Farsz nakładam na papier ryżywy. Całość zawijam i piekę w piekarniku około 20 minut na złoty kolor. Podaje z sosem słodko kwaśnym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

02.07.2017 17:42
smaczne jedzonko

Ela15

26.06.2017 12:02
na pewno pysznie smakują

anulka69

20.06.2017 08:11
szybko i smacznie

Margo1

11.06.2017 16:11
Też często takie robię

magdow

13.02.2017 21:17
smakowity przepis ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat